Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı şiddetli direnç gösterirler ve yangının başka alanlara yayılmasını önlemek dâhilin mutasavvertır.

Yangın bapsı fiyatları modellere bakarak değişlemmektedir. Dayanıklılık, bakım ve tamirat kolaylığı ve güzel duyu açısından her bir malzemenin diğerine bakılırsa sunmuş olduğu avantajlara ilişkilı olarak yeni kapı montaj projeniz derunin farklı modeller arasından kanunlar yapabilirsiniz.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakılırsa belli başlı yapı teftiş şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedili çıkış baplarının) makul durumlara gereğince TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Ivedi yangın çıkış kapısı yangının yayılmasını önler ve insanoğluın yüreklilik içinde autarı çıkmalarına yardımcı olmasının cenahı aralık gestaltnın farklı bölümlerine belirli bir müddet içinde dumanın henüz az gitmesini sağlamaktadır. Yangın kapkaloriın yangın dayanımı derecesi yangına metanet süresini belirtmektedir.

– Kötü sızdırmaz baplarda camlı kapılar hariç, yer her bir kanat yüzey meydanının en az %25’ i mesabesinde kemiksiz görüş sağlayıcı pencere paneller konacaktır.

Yangın bapları robot sistemli çağdaş boya tesisimizde elektrostatik toz boya ile kaplanmaktadır. ölçün nitelik RAL 9002 olmakla beraber istenen tüm RAL renkleri uygulanabilmektedir. Kasa ve kanatlara ayrı renk uygulaması binalabileceği gibi yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine de farklı renk uygulaması mümkündür.

Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı kabilinden yangın ve benzeri acil durumlarda insanların en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Yangına dayanıklı yangın bapları ile müntesip firmalar, yangın dayanım özellikli baplarını TSE tasdikından tespit etmek bâtınin sınav dokumalacak kapılarını TSE ' nin test laboratuvarına getirerek testi gerçekleştirirler.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları tabiatıyla kendiliğinden olarak kapanarak güvenliği sağlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Sınırlı yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu kelam konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları terk eylemek cebir ve güvensiz olacağı sinein yangın merdiveni kullanımı gereklidir.

Yangın kapısı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine göre değişiklik göstermektedir. Fiyatı etkileyen taban etken bapnın öfkee metanet seviyesidir. Bu hırse dayanıklılık seviyesi bile bu konuda yetkilendirilmiş olan TSE kabil sertifikasyon ve belgelendirme organizasyonları tarafından yapılan testler sonucunda belirlenmektedir.

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; çoklukla endüstriyel tesislerde dü farklı vadiı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu peylemek muhtevain kullanılmaktadırlar.

Yangın Yayılmasını Denetleme Kılmak: Yangın kapları, yangının bir odadan diğerine yayılmasını engeller. Bu, yangının çabucak büyümesini önler ve yangının henüz okkalı alanı etkilemesini sınırlar.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; misil skorsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon amaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında taban olarak yangı yangın kapısı merdiveni bulunması müstelzim strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:

Report this wiki page